PRIVÉ TRAINING

Privé les

52incl. BTW

Diest (Canifit)

50incl. BTW

Fitness

Wil je je hond mentaal en fysiek goed voorbereiden op een carrière in één van de vele hondensporten?  Of ben je op zoek naar een hobby voor jou en je hond? Dan is honden fitness iets voor jullie!

Tijdens de hondenfitness privélessen leren we eerst al de basis oefeningen aan. 

Zijn de basisoefeningen gekend dan gaan we verder met het trainen van volledige “workouts” op maat van jouw hond.  

Bij het opstellen van de workouts wordt er rekening gehouden met jouw doel en de noden van de individuele hond.

Indien gewenst kan er ook een workout programma opgesteld worden voor thuis training.               

Locatie: 

Wechelderzande OF Online (Zoom)

Kom je graag samen met iemand?

Boek dan een les voor 2 of 3 geleiders .

  

 

 Prijs per les
Privé les52€
2 geleiders65€ (32,5€ per geleider)
3 geleiders75€ (25€ per geleider)

Oefentherapie

Oefentherapie is een fundamenteel deel van de fysiotherapie. Het heeft een heel belangrijke plaats in het revalidatietraject na een operatie of blessure.

Tijdens de oefentherapie gaan we de honden posities laten aannemen en bewegingen laten uitvoeren die hen gaan helpen om terug meer mobiliteit in het geblesseerde/geopereerde gewricht/weefsel te krijgen. We gaan de hond oefeningen aanleren die gaan helpen om, stelselmatig, de stabiliteit en spierkracht terug op te bouwen.

Je gaat je hond erg helpen door de oefeningen regelmatig thuis te doen. Omdat we aan honden niet kunnen vragen/uitleggen wat we willen vraagt oefentherapie training.  Daarom dat het aangeraden is om je te laten begeleiden in die training. Dat, samen met het opvolgen van de progressie en het aanpassen van het oefenprogramma, is de taak van de oefentherapeut.

Locatie: 

Wechelderzande. Opvolgsessies kunnen eventueel online (Zoom) gevolgd worden. 

Oefensessie

52incl. BTW

Diest (Canifit)

50incl. BTW

Wechelderzande

50-55incl. BTW

Diest (Canifit)

50-55incl. BTW

Fysiotherapie

Net zoals bij mensen kan een hondenfysiotherapeut via verschillende technieken te werk gaan. Afhankelijk van de bevindingen tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek en het stadium van de revalidatie, worden de behandeltechnieken gekozen. Ervaring leert dat de beste keuze diegene is waarbij we het probleem het best aanpakken én waarbij de hond en zijn baasje zich het beste voelen. Een fysiotherapeutische behandeling werkt eens zo goed als we een fijne ontspannen samenwerking hebben.

Voorbeelden van technieken die wij gebruiken zijn:

  • manuele therapie
  • lasertherapie
  • hydrotherapie
  • TENS therapie
  • oefentherapie

Bij sporthonden is blessurepreventie heel belangrijk! Daarom is het belangrijk om op regelmatige basis een sportcontrole te laten uitvoeren. Honden zijn experts in het wegsteken van kleine ongemakken. Nochtans is het heel belangrijk om deze vroeg op te merken. Blijkt bij een controle dat de hond niet helemaal in “balans” is qua bespiering en/of mobiliteit/flexibiliteit of komt er zo een klein ongemak aan het licht? Dan kan de fysiotherapeut je met raad en daad bijstaan om te voorkomen dat er een echt probleem ontstaat.

Locatie: 

Wechelderzande  (enkel op donderdag) OF Kaggevinne (Diest)